Mijn favorieten

De gewijzigde advertentieverplichting van het (nieuwe) energielabel



Per 1 januari 2021 is de regelgeving voor publicatie van het energielabel aangepast. Het is vanaf dan verplicht om een geldig energielabel te vermelden op Funda en in advertenties voor de verkoop of verhuur van vastgoed.

Dit betekent dat als uw woning, bedrijfspand of ander onroerend goed op een commerciële site (bijvoorbeeld Funda, onze website of Facebook) wordt aangeboden, er altijd een definitief energielabel bij moet worden getoond. Wanneer een verkoper/verhuurder dit niet doet riskeert hij of zij een boete.

Als verkoper of verhuurder kunt u dus niet langer volstaan om bij de levering van het pand het energielabel (bv. bij de notaris) te overhandigen, maar zal u al aan het begin van het verkoop- of verhuurproces een defintief energielabel dienen te hebben.

Vastgoedobjecten die al voor 1 januari 2021 werden aangeboden zónder energielabel, dienen per 1 januari 2021 ook inclusief ernergielabel te worden aangeboden. Er is geen overgangstermijn.

Het oude energielabel, afgegeven op of voor 31 december 2020 (het zogenaamde Vereenvoudigd Energielabel of VEL) mag nog in advertenties worden gebruikt. 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring