Mijn favorieten

Tips van uw verzekeringsadviseur voor als u op vakantie gaat

Klaar voor vakantie?

 

Veilig op vakantie, met tips van De Koster cs

De zomer is officieel aangebroken, en dus gaan veel van onze klanten weer op vakantie. Of dat in binnen- of buitenland is, een strand- of een doevakantie, een city- of een roadtrip... belangrijk is dat u even zorgeloos kunt opladen. Om u daarbij te helpen geven wij u zes tips!
 

Huis op slot?

 

Laat waardevolle spullen beschermd achter
Spullen die niet mee op vakantie gaan zijn verzekerd met een woonverzekering. Voorkomen is beter dan genezen, dus check of alle ramen en deuren dicht zijn op moment van vertrek. Liggen er geen waardevolle spullen in het zicht? Zijn er om uw huis heen geen opklimmogelijkheden voor inbrekers? Zijn alle stekkers uit het stopcontact en alle apparaten uit? En staat het gas uit en zijn de kranen dicht?
 

Tijdschakelaars aan?

 

Zorg voor een woning die bewoond oogt
Een huis waaraan je kunt zien dat er niemand thuis is, is sneller een doelwit voor een inbreker. Zorg dat uw woning er bewoond uitziet. Laat bijvoorbeeld de gordijnen open en de planten voor de ramen staan. Zet tijdschakelaars op een aantal lampen en plaats eventueel buitenverlichting met bewegingssensoren. U kunt ook vragen of de buren hun (tweede) auto op uw oprit willen plaatsen. Laat een bekende uw brievenbus regelmatig legen en de post niet in het zicht verzamelen. Verder: maak niet openbaar dat u op vakantie bent. Schakel de telefoon door, zet het niet op social media en zet het niet in uw out of office van de e-mail.
 

Goed verzekerd?

 

Kom niet voor verrassingen te staan
Helaas kunnen op vakantie zich ongemakken voordoen die u niet verwacht. Uw tas wordt gestolen, u raakt betrokken bij een ongeval of u moet uw reis annuleren. Check of u voldoende bent verzekerd of dat u nog een aparte verzekering of dekking moet afsluiten. Bel gerust met onze afdeling assurantiën voor een vrijblijvend advies!
 

Alle papieren mee?

 

Ga goed voorbereid op weg 
Heeft u een geldig identiteitsbewijs, rijbewijs en het kentekenbewijs ingepakt? Denk ook aan andere belangrijke papieren: uw medicijnenpaspoort, de verzekeringspas, boekingsformulieren en eventuele tickets of reisdocumenten. Daarnaast is het verstandig om een lijst met belangrijke telefoonnummers in te pakken in geval van nood: het nummer van de alarmcentrale, uw verzekeringsadviseur (035-6233641) en de zorgverzekering.
 

Is uw auto klaar voor vertrek?

 

Voorkom autopech
Gaat u met de auto weg? Houd er rekening mee dat in het buitenland andere regels gelden. Laat uw auto bij de garage controleren. Zo bent u ervan verzekerd dat uw auto vakantieproof is. Wees verstandig en neem ook nog wat extra spullen mee in de auto: zaklamp, gereedschap, lifehammer, zonnebril, deken, eten en drinken kunnen bij pech de uitkomst bieden. En tot slot: zorg dat uw partner of medereiziger de reservesleutel van uw auto bij zich heeft.
 

Omgeving geïnformeerd?

 

Weten thuisblijvers waar u bent?
Informeer de thuisblijvers en laat informatie bij hen achter over waar u bent en hoe u te bereiken bent. Schrijf ook belangrijke (polis)nummers van verzekeringen (inboedel, opstal), paspoorten en bankpasjes voor ze op. Wanneer u met de auto op vakantie gaat, geef de thuisblijvers dan ook het merk, de kleur en het kenteken van uw auto door. Reist u met het vliegtuig of de trein? Geef hen dan het vlucht- of treinnummer door, samen met de vertrek- en aankomsttijden.

J.J.H. Rosendahl

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring