Mijn favorieten

Autoverzekering afsluiten? Leeftijd auto weegt mee, maar is niet bepalend

Autoverzekering afsluiten? Leeftijd auto weegt mee, maar is niet bepalend.


Klassieke autoverzekering

Zodra u een nieuwe auto op uw naam zet, bent u verplicht een autoverzekering af te sluiten. Maar het afsluiten van een autoverzekering vraagt wel om de nodige voorbereiding. Want gaat u voor een allriskverzekering of beperkt casco dekking? Of heeft u een tweedehands auto op de kop getikt en denkt u aan een WA-verzekering voldoende te hebben? En wanneer stelt u de dekking van uw verzekering bij? Van ons krijgt u nu alvast een tip: laat niet alleen de leeftijd van uw auto meewegen bij het bepalen van de dekking.

Bij het afsluiten van een verzekering kunt u kiezen voor volledig casco (ook wel allriskverzekering genoemd), beperkt casco en wettelijke aansprakelijkheid (WA). Voor welke verzekering u kiest is van verschillende factoren afhankelijk. De leeftijd van de auto speelt hierin voor veel autobezitters een belangrijke rol. Bij gloednieuwe auto’s wordt vaak gekozen voor volledig casco terwijl auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud eerder beperkt casco verzekerd worden. Mensen die in het bezit zijn van een auto ouder dan tien jaar verzekeren zich in veel gevallen alleen voor schade die zij aan anderen aanbrengen door middel van een WA-verzekering. Maar wilt u de dekking van uw autoverzekering verlagen? Kijk dan niet alleen naar de leeftijd van uw auto, maar houd ook rekening met andere aspecten, zoals: Wat dekt de verzekering en welke risico’s loop ik?
 

Welk voordeel levert het op?


Het verlagen van uw dekking van vol casco naar beperkt casco levert een gemiddelde premiebesparing van 46% op. Stapt u (daarom) over op beperkt casco? Dan verliest u ook het recht op een vergoeding van schade aan uw eigen auto bij een ongeval, als u van de weg raakt, bij parkeerschade en bij vandalisme. Laat dit nu juist de vier meest voorkomende schades zijn... Stapt u van beperkt casco over op een WA-verzekering? Dan bespaart u gemiddeld 20% op uw maandelijkse premie, maar hierbij geldt wel dat alle schade aan uw eigen auto buiten uw dekking valt.


Waar doet u als autobezitter goed aan? 


Wat voor u verstandig is, is een persoonlijke afweging. Houd onder andere rekening met de volgende zaken: hoe afhankelijk bent u van uw auto? Heeft u voldoende financiële middelen om uw auto te vervangen wanneer de verzekering niet voldoende dekt? Bent u nog een lening voor de auto aan het afbetalen? Hoe hoog is de dagwaarde ondanks de leeftijd werkelijk?

Een hoop afwegingen om te maken. Daarom geeft De Koster cs bij het afsluiten van uw nieuwe autoverzekering altijd kosteloos advies. Gewoon bij ons op kantoor, met een kop koffie. Door onze banden met alle grote Nederlandse verzekeraars (Nationale Nederlanden, ASR, Delta Lloyd, Generali, etc.) komen wij altijd uit bij de best passende verzekering voor u. Aarzel dus vooral niet, en neem contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

J.J.H. Rosendahl

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring